Köpvillkor

BESTÄLLNING

Din beställning kan du göra antingen på vår webbsida www.mattssonsfoto.se, på e-post info@mattssonsfoto.se eller på telefon 046-14 85 00. En beställningsbekräftelse skickas ut till angiven e-postadress, oftast inom några minuter. Om du mot förmodan inte skulle få någon bekräftelse så måste du höra av dig till oss.
För att göra en beställning måste man vara 18 år alternativt ha målsmans godkännande. 
Mattssons Foto förbehåller sig rätten att neka kund ett köp.
Alla beställningar anses som bindande och falska beställningar polisanmäls utan undantag. 
Vi loggar IP-nummer på alla beställningar. Om du gjort en beställning av misstag måste du kontakta oss omedelbart.

BETALNINGSVILLKOR
Betalning av varor kan ske med visa, mastercard, klarna faktura, klarna konto eller via postförskott. Vid leverans mot postförskott löser du ut ditt paket på postkontoret, hos ditt postombud eller direkt från transportören.

KLARNA KONTO
Delbetala från 50 kr/mån!

Betalsättet för dig som själv vill välja hur mycket du betalar varje månad. Men Klarna konto är mer än så. Förutom att du alltid får hem dina varor innan du betalar, samlar du alla dina köp på ett konto. Detta gäller även om du har handlat i flera olika butiker via Klarna konto. Det betyder en enda faktura, oavsett antalet köp.

 • Få alltid hem varan innan du betalar
 • Betala från 50 kr/mån eller 1/24 av totalbeloppet
 • Du behöver aldrig lämna ut kortuppgifter
 • Alla dina köp samlas på ett konto och på en faktura
 • Handla nu - betala i slutet av nästkommande månad
 • En aviavgift om 29 kr, oavsett antalet köp
 • Du kan när som helst betala hela beloppet på en gång


Vid ett köp om 10000 kr med Klarna Konto basvillkor är uppläggningsavgiften 0 kr. Den gällande årsräntan är 19,90 % vilket motsvarar en effektiv ränta om 29,22 %. Exempel: Kreditköpspriset är 11458 kr. Antalet delbetalningar är 12 stycken och varje delbelopp är 955 kr. Exemplet förutsätter att avbetalning sker under ett års tid.

Vid köptillfället görs en kreditprövning som i vissa fall innebär att en kreditupplysning tas. Du kommer då få en kopia på kreditupplysningen per post. 

Läs mer om Klarnas allmänna kontovillkor här

KLARNA FAKTURA
Handla nu - betala efter leverans!

När du betalar via Klarna faktura handlar du tryggt och enkelt. Du behöver aldrig uppge dina kortuppgifter, och betalar alltid efter att du fått hem dina varor.

 • Få alltid hem varan innan du betalar
 • Betalningstid - alltid 14 dagar
 • Du behöver aldrig lämna ut kortuppgifter
 • Alltid 14 dagars ångerrätt i enlighet med distans- och hemförsäljningslagen*
 • Ladda ner dina fakturor från klarna.se
 • Möjlighet till delbetalning


En aviavgift om 19 kr per köp tillkommer. Om betalningen uteblir tillkommer en påminnelseavgift om 50,00 kr samt dröjsmålsränta om 26.00 %. Vid köptillfället görs en kreditprövning som i vissa fall innebär att en kreditupplysning tas. Då kommer du få en kopia på kreditupplysningen per post. Personuppgifter hanteras i enlighet med gällande lagstiftning. Klarna behandlar personuppgifter i syfte att utföra kundanalys, identifikation, kreditkontroll och marknadsföring. Personnummer används som kundnummer i kundhanteringssyfte. 

* Gäller ej för alla varor och tjänster, t ex. flygresor, evenemang och specialtillverkade varor.

SWISH
Vi arbetar i nuläget med vår hemsideleverantör för att integrera Swish som betalningsalternativ på hemsidan. I nuläget kan inte Jetshop leverera denna tjänsten men vår förhoppning är att det ska integreras så snart som möjligt. Vill du betala med swish ber vi dig kontakta oss på 046-2111204 eller info@mattssonsfoto.se. Vi ansvarar inte för felöversättningar.

PRISER
Alla priser anges inklusive svensk moms, för närvarande 25%. Vi reserverar oss för eventuella momshöjningar eller andra prisförändringar som vi inte kan råda över. Utöver detta tas förbehåll om prisändringar inför ramen av prisföreskrifter gällande på leveranstidpunkten.

LEVERANSTID
Den normala leveranstiden är 1-4 arbetsdagar, lite beroende på var i landet du bor. Avvikelser kan förekomma.
Vi kan inte bli ansvariga att leverera en produkt som är slutsåld eller har utgått ur sortimentet. Om en produkt inte skulle gå att leverera meddelar vi detta via e-post.

LEVERANSSÄTT 
Alla produkterna levereras från vårt lager. Detta sker med hjälp av Posten eller annat fraktbolag. Postpaket hämtar du själv på ditt postkontor eller hos postens ombud under deras öppettider. 
Leveranser med annan fraktare levereras av speditören. De ringer och kontrollerar så att någon är hemma och bestämmer en tid för leverans. Tänk på att vid postförskott måste paketet lösas ut.

FRAKTKOSTNADER 
Våra fraktkostnader är baserade på Postens taxa. Alla beställningar över 1000kr har fri frakt.
Den faktiska fraktkostnaden inklusive postförskottsavgifter visas alltid sedan du loggat in i kassan. 
Leverans sker som postpaket, företagspaket eller i vissa fall med bussgods.

ÖPPET KÖP 
Vi har alltid 14 dagars öppet köp/returrätt. Produkterna måste returneras i originalförpackning och får inte vara skadade. Om det saknas något, t ex en fjärrkontroll så kommer vi att debitera dig för detta. 
Kvitto eller fakturakopia måste alltid bifogas returen. Du som kund betalar alltid returfrakten.
Vi löser inte ut returer som skickas mot efterkrav/postförskott.
För att köpet ska hävas måste varan vara oss till handa inom dessa 14 dagar. 
Vänligen kontakta oss vid tveksamheter.

REKLAMATION 
Vid alla fall av reklamationer tillämpar Mattssons Foto konsumentköplagen. Vi åtar oss givetvis att byta felaktiga eller trasiga produkter utan extra kostnader för dig som kund.
Synliga fel ska anmälas direkt till personalen på postkontoret eller till chauffören. Lös i detta fall inte ut ditt paket. Dolda fel måste anmälas till oss inom 3 dagar efter leverans.

OUTLÖSTA PAKET
Ett outlöst paket debiteras med 400 kr och kostnaden faktureras i efterskott. Om inte betalning sker inom utsatt tid vidarebefodras kraven till Intrum Justitias inkassoservice. Inga undantag göres!

GARANTI 
Om inget annat anges gäller 12 månaders garanti mot material- eller fabrikationsfel på våra produkter. För att garantin ska gälla måste produkterna ha hanterats på normalt sätt och inte utsatts för påfrestningar utöver det vanliga. Vid slarv t ex vatten- eller stötskada eller felaktig hantering gäller inga garantier. Garanti gäller inte vid åsknedslag eller liknande väderpåverkan.
Om produkten modifieras med en icke officiell programvara upphör garantin att gälla om felet beror på detta.
Kvittot på betald vara gäller som garantisedel. 
Vid garanti- och andra serviceärenden betalar du som kund alltid frakten till service och vi eller serviceverkstaden står för returfrakten.

SÄKERHET
Vi lämnar under inga omständigheter ut några personuppgifter. Det gäller även e-postadresser ni lämnar till oss. Vi använder oss endast av säkra betalningssätt så som postförskott, visa, mastercard, klarna konto och klarna faktura. 

RESERVATION
Vi reserverar oss mot felaktigheter i prislista och innehåll på webbsidan.

KUND UTOMLANDS
Vi levererar till kunder i hela Europa. Speciella regler gäller vid leveranser till andra länder än Sverige.
Norska kunder som bor nära den svenska gränsen bör i första hand beställa sitt paket poste restante. Paketet hämtas då ut på ett svenskt postkontor och du slipper en dyr och långsam transport.
Vänligen kontakta oss vid beställning från annat land än Sverige. Vi försöker lösa det mesta.