Tillverkare

KIKARE

Fågel/Naturkikare

Dessa kikare har oftast mellan åtta till tio gångers förstoring och en frontlins diameter från 30 till 56 millimeter. Vill du kunna använda kikaren även i gryning och skymning så bör du ha en modell med en stor frontlins som släpper in mycket ljus. Vill du snarare ha en kikare som är mindre och lättare så bör du välja en modell med en något mindre frontlins. Åtta till tio gångers förstoring är lagom för en handkikare. Om du vill vara säker på att kunna hålla kikaren helt stilla är det bra att välja någon av de lägre förstoringarna. Då får du en lugn och behaglig bild som gör det lätt för dig att urskilja detaljer.  

 

Båtkikare

En bra kikare ombord på båten är en viktig del av utrustningen och ökar din säkerhet ombord.
E
n marinkikare ska inte ha för hög förstoring i och med att en båt sällan är helt still, därför rekommenderar vi att man väljer en kikare med runt 7-8 x  förstoring.
Fördelar med de flesta marinekikare är att de är väldigt tåliga och kan klara de tuffaste utmaningarna.

Kompaktkikare

En bra kikare är den du har med dig vid alla tillfällen. För de stunder då du inte kan ta med dig en större kikare är kompakt kikare ett perfekt alternativ.
På till exempel resan, konserten eller fjällvandringen är en liten kikare ett väldigt praktiskt redskap.
Med en bra kompaktkikare i fickan eller bilen behöver du aldrig missa något. 


Tubkikare

En bra tubkikare är en av de största fördelarna av en fågelskådares utrustning. För de tillfällen då du inte kommer tillräckligt nära med din handkikare så är tubkikaren det perfekta redskapet för att komma ännu närmare. En tubkikare på stativ passar även bra som utsiktskikare i fönstret, på balkongen eller verandan. 
Det som skiljer en tubkikare från en handkikare är framförallt en större frontlins,som ligger normalt mellna 50 till 100 mm, och en högre förstoring, från 15x till 75x. Det är den stora frontlinsen som gör att en tubkikare kan ge de höga förstoringar som den gör, utan att bilden blir för mörk. 
En hög förstoring kräver inte bara mycket ljus, utan även bra stabilitet. Därför är ett stabilt och bra stativ en bra investering för att å ut de bästa av tubkikaren. 

Vi rekommenderar framför allt lättviktstativ som är gjorda av Kolfiber för att hålla vikten nere så man alltid vill ta med sig tubkikaren när man ger sig ut på nya äventyr.

Erbjudanden
Info

Öppet tider

 Öppettider

Mån-Fre: 09:00 - 18:00

Lördag: 10:00 - 16:00

Söndag: Stängt 

Nikon D750 Kamerahus
Nikon D750 Kamerahus
13.480 Kr 11.990 Kr
Sony Alpha A6400 + 16-50/3,5-5,6 OSS
Sony Alpha A6400 + 16-50/3,5-5,6 OSS
12.150 Kr
Sony CyberShot DSC-RX100 VII
Sony CyberShot DSC-RX100 VII
13.990 Kr
Canon Powershot G5X MKII Svart
Canon Powershot G5X MKII Svart
10.490 Kr 8.990 Kr