Nikon - Systemkameror

Nikon är en klassisk tillverkare av systemkameror med ett brett urval av objektiv, blixtar och andra tillbehör som gör det möjligt för dig att bygga ditt kamerasystem under många år. Nikon strävar alltid efter att skapa kompatibla system, så du kan vara säker på att dina kameratillbehör passar tillsammans.

Nikon har många typer av kameror och erbjuder något för alla, från nybörjaren eller familjen till entusiaster och proffsfotografer.

Nikon har 3 olika kamerasystem.

Nikon 1 är Nikons minsta kameror med sitt eget utbud av objektiv och tillbehör. Trots att kamerorna är så små att de får plats i handväskan eller jackan har de ändå 1"-sensorer. En sensor som är ca 6 gånger större en den som vanligtvis finns i andra kompaktkameror.

Nikon DX är Nikons spegelreflexkameror riktade mot konsumenter. De har APS-C sensorer och finns i flera prisklasser. Nikon DX kamerorna är kompatibla med alla Nikons F objektiv och blixtar.

Nikon FX är Nikons professionella spegelreflexkameror som rikar sig mot proffs och entusiaster. Kamerorna har fullformatssensorer, vilket motsvarar storleken av en filmruta i småbildsformat. Kombinerat med ett skarpt objektiv leverar dessa kamerorna bildkvalitet på proffnivå. Nikon FX kamerorna är kompatibla med alla Nikons objektiv, men skall för att hela sensorn ska utnyttjas krävs ett objektiv anpassat för fullformat.

Vill du prata med någon av våra kunniga kamerarådgivare är du välkommen att ringa 046-2111204 eller maila till info@mattssonsfoto.se. Självklart är du även varmt välkommen in i butiken!

I denna kategorin hittar du alla våra systemkameror från Nikon.
Vill du välja en viss typ av kamera finns fler kategorier i menyn.

Erbjudanden
 

Öppettider:

Mån-Fre: 09:00-18:00
Lördag: 10:00-16:00
Söndag: Stängt